Kiama Town Centre Study - Studio GL
911
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-911,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kiama Town Centre Study

Studio GL was engaged by Kiama Municipal Council to undertake a comprehensive town centre study with the aim of accommodating growth in the centre in a form that respected and supported the established character of Kiama. We took a multi-layered approach and outlined a strategic direction that would support the centre continuing to be an attractive, safe and thriving place.

We worked closely with Council and the community to develop a cohesive vision for the town that was built on Kiama’s unique qualities and strong identity, desired future character and design principles. The study presented a series of framework plans and associated initiatives, organised both thematically and spatially. The study also recommended changes to Council’s planning policies to help deliver the desired future character and an implementation plan which outlined the detailed steps to realise the vision.

Client: Kiama Municipal Council

Project date: 2018-2019