Studio GL | The Rocks Outdoor Seating Policy
356
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-356,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.2.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

The Rocks Outdoor Seating Policy

The Rocks is an iconic, heritage precinct located on Sydney Harbour, to the south east of the Sydney Harbour Bridge. Managed by the Sydney Harbour Foreshore Authority (SHFA), a NSW government agency, now part of Property NSW. Studio GL was engaged by SHFA to prepare a revised outdoor seating policy and pricing structure to encourage increased street activity across The Rocks.

The aim of this policy was to use outdoor seating to activate and reinvigorate street level activity and create an environment that encouraged people to stay longer in the precinct. We recommended a wide range of pricing zones that took into consideration the heritage of the area, the adjoining land use, topography, pedestrian movement, ‘remarkable’ quality locations and the existing pedestrian access network.

Following the consolidation of SHFA into Property NSW, this policy has now been adopted as The Rocks Commercial Outdoor Seating Fee Policy.

 

Client: Sydney Harbour Foreshore Authority (now part of Property NSW)

 

Project date: 2015

 

Services: Strategic Thinking & Planning, Development Controls

 

Similar Projects: Five Dock Town Centre Development Controls, Nowra CBD Development Controls, Strategic Centres